Danmarks Strandguide - Djursland


Ahl Strand

Favorit for børn og kitere

Her er en af Djurslands mest børnevenlige strande. Sandet er fint, der er lavt flere hundrede meter ud, læ i skoven, toiletter og gode parkeringsforhold. Og en smuk solnedgang. Det er også en af kitesurfernes favoritter.
Vis mere information

Kort før solnedgang kommer folk gående, kørende og cyklende til Ahl Strand. Flest om sommeren, når der er fyldt godt op i sommerhusene. Men selv en klar vinterdag er der som regel et par trofaste sjæle på stedet. For solnedgangene set fra Ahl er nogle af de smukkeste i hele Østjylland. Her går solen ned over vandet med Mols Bjerge som dramatisk bagtæppe, og der er ikke meget menneskeskabt til at forstyrre sceneriet. Ved Skagen klapper man, når solen er gået ned. På Ahl bliver man stille.

Om dagen er her til gengæld livligt det meste af året. Ahl Strand er et af landets absolut bedste steder at kitesurfe, og det tiltrækker både kiterne og dem, der bare gerne vil se på, når de farvestrålende skærme jager hen over det lave vand. Windsurfere er her også, men man skal langt ud, før det bliver dybt nok til at få ordentlig fart på brættet.

Det lave vand gør sammen med det fine sand og den brede strand til gengæld Ahl til det perfekte sted for småbørnsfamilier at tilbringe en badedag. Her er læ fra den gamle, lave egeskov bag stranden, det er let at finde sin egen private solkrog, man kan køre hertil i bil, og man kan gå eller cykle i naturen. Den er meget afvekslende på Ahl, hvor egeskov veksler med bøgeskov, fyrreskov, dyrkede marker og små heder. Strandengene er lyslilla af engelskgræs i forsommeren, og hvor de islandske heste græsser de våde enge, er der i maj masser af orkideer.

Den sandede bund bliver ved lavvande helt blotlagt ind mod Ebeltoft, og den er med sine sandorme, muslinger, snegle og rejer et fremragende spisekammer for en masse fugle, der her har et beskyttet reservat.


ParkeringToiletterDrikkevandHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandNudismeSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitetShelter
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°10'21.94"N 10°38'32.73"E
    (56.1728 10.6424)
  • Vestvendt sandstrand
  • P-pladser midt for og mod syd
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 134
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Hugorm

Hugorm

Hugormen er Danmarks eneste giftige slange og trives i tørre egne med gode skjul. Den er let at kende på sine zig-zag mønstre, men kan også være ensartet brun og sort. Modsat snogen har hugormen ikke gule nakkepletter.

Læs mere

Havtorn

Havtorn

Havtorn findes vildtvoksende på skrænter og i klitter med fuld sol, og er en hårdfør busk som let kendes på sine orangerøde frugter. Planten optræder gerne som pionerplante på kalkrige golde jorde, hvor andre planter har svært ved at trives.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden