Danmarks Strandguide - Djursland


Handrup Strand

Guldkysten

Her er sommerhusstemning for alle pengene, vandet er lunt, solnedgangene smukke, og badebroen er et populært samlingssted. Den ligger i cykelafstand fra Ebeltoft.
Vis mere information

Solen varmer længe og godt på Handrup Strand i Ebeltoft Vig. Vandet er lunt, og badebroen er et populært samlingssted for områdets mange sommerhusgæster.

Når solen går ned, og freden sænker sig, kan man se lysene ovre i Ebeltoft tændes i den aftenblå skumring. I klart og roligt vejr spejles de i vandfladen, og står månen senere op over vandet og sender en lysende bro ind mod stranden, er stemningen ekstra eventyrlig. Natteudsigten fra Handrup er næsten flottere end dagens, og den er ellers smuk med blik til både by og bakker.

Et tordenvejr over bugten med flænsende lyn, der i splitsekunder lyser Mols Bjerge op, er en særlig dramatisk oplevelse, og foregår det om natten, står mange stadig op for at brygge tordenkaffe. I dag ikke så meget af frygt for lynbrand, men fordi synet er for flot til at sove fra.

Ejendomsmæglerne kalder strækningen ved Handrup for Guldkysten. Sommerhusene her er nogle af Jyllands dyreste, og de ligger tæt. Mange beskedne og klassiske sommerhuse er de senere år blevet revet ned og erstattet med luksusversioner, men der er stadig en gammeldags charme ved Handrup Strand.

Der er cykelsti hele vejen fra Ebeltoft, flere busruter standser på stedet, og så er det ellers bare at lægge sig omgivet af blågrøn marehalm og duftende hybenroser og nyde sommerstemningen.

Ind imellem sejler en jolle eller en havkajak forbi. Fiskeriet er godt – den eftertragtede leopardbund med skiftende pletter af tang, sten og ren sandbund giver leve- og skjulesteder for mange fisk.


ParkeringHandicapvenligBørnevenligBadningBadebroSnorklingVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°13'36.18"N 10°38'8.52"E
    (56.2267 10.6357)
  • Sydvendt sandstrand
  • Privat P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 123
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Sandorm

Sandorm

Selvom sandormen findes i imponerende mængder i de danske farvande, ses den sjældent. Nedgravet 10-20 cm nede i sandbunden lever sandormen af at filtrere sandet for organisk materiale. Kun ekskrementhobene afslører, hvor dyrene er.

Læs mere

Ålegræs

Ålegræs

Ålegræs, eller Bændeltang som den også kaldes, har intet med tang at gøre, men er den eneste blomsterplante i de danske farvande med rødder, stængel og blade. Ålegræsbælter er et yndet levested for mange småfisk, snegle, muslinger og krebsdyr.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden