Danmarks Strandguide - Djursland


Ebeltoft Færgehavnslagune

Beskyttet badeland

Den gamle nødhavn er nu en af Djurslands mest børnevenlige strande. Det er let at parkere her, og stranden ligger også i nem cykelafstand fra Ebeltoft. Mange lokale finder hertil, og her er ofte wind- og kitesurfere.
Vis mere information

Oprindelig var det en nødhavn, nu er det en af Djurslands mest børnevenlige sandstrande. Mellem færgelejet i Ebeltoft og den store vindmøllemole er der opstået en strand med fin sandbund, og da her tilmed er let at komme til at parkere, er den hurtigt blevet populær. Den beskyttede beliggenhed tiltrækker også kite- og windsurfere, og ved aftentid finder mange lokale herned for lige at lufte hunden eller løbe en tur.

Stranden er opstået i nyere tid og er skabt af færgehavnen. Molerne opfanger sandet, der ellers ville have lejret sig andre steder, og samtidig er molerne med til at beskytte området, næsten uanset vindretning. Kun hvis vinden er i sydvest, er her åbent.

Molerne er også tilholdssted for en lang række fisk og fugle. Skarverne sidder her tit og tørrer vinger, de store sølvmåger gør dem selskab på stenene ofte suppleret af den endnu større måge svartbagen. I det hele taget er området omkring færgehavnen et godt sted at kigge på fugle året rundt. Edderfugle, sortænder og andre svømmefugle raster ude på havet. Inde på strandengen trives vadefugle og i krattet bagved en mængde småfugle. Samtidig er det et af Djurslands bedste steder at se fugletræk. På en god dag kan over 50.000 fugle trække over området.

Vindmøllemolen er populær blandt lystfiskerne, der her kan kaste lokkemaden ud på pæn dybde uden at få våde fødder selv. Fladfisk er her en del af, og ved molerne også multe. De er dog svære at fange – harpunen er bedre. Da vindmølleområdet blev indviet i 1985, var her 16 møller. De er nu erstattet af fire langt større.


ParkeringHandicapvenligBørnevenligBadningLavt vandNudismeFiskevandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingParaglidingVandringFuglelokalitet
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56° 9'32.77"N 10°39'59.19"E
    (56.1591 10.6664)
  • Sydvestvendt sandstrand
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 139
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Ene

Ene

Ene er en stedsegrøn, olieholdig busk med spiselige blå kogler. Den ses ofte på åbne hedearealer og magre sandjorde. Langs kysterne vokser en lav form af planten. Under de rette forhold kan Ene blive over 1.000 år gammel.

Læs mere

Søstjerne (alm.)

Søstjerne (alm.)

Den Almindelige Søstjerne er et smukt, men grådigt rovdyr, som vrister blåmuslingeskaller fra hinanden med armene. Når skallen er åbnet, krænger søstjernen sin mave ind i byttet og fortærer det. Søstjernen bliver op til 50 cm.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden