Danmarks Strandguide - Djursland


Blushøj Strand

Ninjaer og digesvaler

Her er ninjaer, og i det her tilfælde er det en edderkop, tilmed en sjælden en af slagsen. Sandsynligheden for at se den er ret lille, til gengæld kan man om sommeren helt sikkert se digesvaler. Blushøj Strand er med sine høje skrænter og flotte kig over havet mod Hjelm en god vandrestrand året rundt.
Vis mere information

Navnet Blushøj tyder på, at det høje land bag kysten engang har været bavnehøj, altså et af de områder hvor man ved at tænde bål kunne signalere, at fjenden var på vej. I dag er her ingen fjender, selv om skrænterne ved Blushøj Strand er et af de meget få steder i Danmark, hvor den rødbenede ninja er fundet. Og selv om navnet lyder drabeligt, så er nyheden værst for små insekter, for den rødbenede ninja er en edderkop. Som sagt er den sjælden, og det var lidt af en sensation, da den blev fundet på skrænterne her. Ninjaen kræver varme for at trives, og varmt er her i de åbne, sandede skrænter, der står ned mod den stenede kyst. Det er godt for mange insekter og smådyr, og samtidig er klinterne levested for de vimse digesvaler, der har redehuller øverst.

Blushøj Strand er en af de strande, som det er dejligt at slentre langs med og bare nyde naturen, udsigterne – her mod øen Hjelm – planterne, roen og lyden af bølgeskvulp.

Som badestrand er den ikke blandt de bedste. Her er for mange sten. Men det er en ualmindelig god strand til en tur hele året, og børn og barnlige sjæle plejer at kunne bruge lang tid på at finde drivtømmer, sjove sten, krabbeskjold og andet opskyl langs stranden.

Under havoverfladen er der livligt. Vandet er rent og klart, og stenene gør det muligt for en række tangplanter at få godt fodfæste. Tobis, småtorsk, havørred og multe lever her, og snorklere og dykkere har gode muligheder for at få noget at se. Kommer man fra havet, kan man godt få en jolle op på stranden, men til gengæld er det svært at få en medbragt jolle i fra landsiden – man skal slæbe langt på det tunge grej.

Tag de solide sko på og nysgerrigheden og gerne madpakken med – så er Blushøj Strand det perfekte sted at være i naturen.


BadningDybt vandFiskevandSnorklingVandringGeologi
  • Område: Østkysten
  • Koordinater:
    56° 9'49.95"N 10°43'46.47"E
    (56.1639 10.7296)
  • Østvendt stenstrand
  • Ingen P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 154
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Strandarve

Strandarve

Strandarve er en saftig lille hårdfør plante som vokser på sandstrande og strandvolde, hvor sandet gemmer næring fra rådnende tangplanter. Den tåler saltvandssprøjt og vokser hurtigt op igen, hvis den dækkes af flyvesand.

Læs mere

Hybenrose

Hybenrose

Hybenrose, eller Rynket rose som den også kaldes, er en smuk strandplante, men desværre på listen over landskabsukrudt. Planten er indslæbt til Danmark, hvor den på strande og klitter udkonkurrerer naturligt hjemmehørende plantearter.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden