Danmarks Strandguide - Djursland


Glatved Strand

Skumsprøjt i håret

Snorklere, dykkere og paraglidere er nogle af dem, der tager til Glatved Strand. Men først og fremmest er her mange lystfiskere, og så er det et spændende sted at mærke naturen.
Vis mere information

Bølgeslaget ved Glatved kan være voldsomt, og der er salt og skumsprøjt i luften. Er man her under en af de ret sjældne østenstorme, kan man virkelig blive rusket igennem og føle sig meget lille over for naturens kræfter. Djursland har ikke den jyske vestkysts storhed, men ved Glatved er det tæt på.

Til gengæld er stranden helt anderledes. Her er det kalken og ikke sandet, der spiller hovedrollen, samt selvfølgelig stenene. Mange af dem er en hilsen fra den seneste istid. Man kan godt bade, og snorkle og dykke ved Glatved Strand, men man skal gøre det med omtanke og ikke i hårdt vejr. Til en egentlig badetur er der andre og langt bedre strande på Djursland. Men Glatved lokker mange gæster til.

For paragliderne er kystskrænterne er et udmærket sted at kaste sig ud fra. Det er den gamle stenalderkyst, som i dag er hævet tre-fire meter over havet. Da den enorme iskappe forsvandt, løftede landet sig i denne del af Danmark.

Men hyppigst ser man lystfiskerne. Før i tiden var den nærliggende havn, som hører til kalkværket, let at komme til. Det er den ikke længere, og blandt andet derfor står der tit fiskere ved kysten. Torskebestanden er ikke, hvad den har været, men der er stadig chancer for torsk her. Fladfisk, hornfisk i sæsonen og ørreder er nogle af de andre muligheder. Som fiskested er her ret familievenligt, fordi man kan stå på land og kaste ud på relativt dybt vand.

Vil man bare kigge, er plante- og fuglelivet rigt og varieret. Blandt fuglene er blandt andet terner, mågefugle og andefugle – og så selvfølgelig skarv, et sikkert tegn på at der er fisk i vandet.


ParkeringBadningDybt vandFiskevandSnorklingHavkajakParaglidingVandringFuglelokalitetGeologi
  • Område: Østkysten
  • Koordinater:
    56°18'12.10"N 10°51'57.91"E
    (56.3034 10.8661)
  • Østvendt stenstrand
  • P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 175
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Vandmand

Vandmand

Vandmand, også kaldet øregople optræder i stort antal langs Danmarks kyster. Vandmanden består af ca. 95% vand og er derfor uden nævneværdige fjender, på nær særlige krebsdyr, kaldet goplelus, som æder vandmandens fire halvrunde kønsorganer.

Læs mere

Engelskgræs

Engelskgræs

Engelskgræs er meget almindelig på strandenge og ved saltede vejrabatter, hvor den om foråret danner et imponerende og romantisk blomsterdække. Særlige saltudskillende kirtler gør den hårdfør overfor salt i jordbunden.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden