Danmarks Strandguide - Djursland


Gjerrild Nordstrand

Sandstrand for slotsherre

Glimrende badestrand der sagtens kan måle sig med nogle af de bedre kendte. God plads og mulighed for de fleste strandaktiviteter.
Vis mere information

Klassisk scene fra bred sandstrand: Børnene er – forsynet med skovl og spand – godt i gang med at lave fantasifulde sandslotte. Muslingeskaller, blomster og havsneglehuse skal pryde bygningsværket. De voksne bliver bedt om lige at hjælpe med at hente noget vand ... og pludselig har de overtaget hele projektet.

Der er bare noget ved at bygge sandslotte, som kan få både voksne og børn til at bruge timer på stranden. Måske fordi sandet er så let at forme, måske fordi det er fascinerende, at det hele er væk kort tid efter. Gjerrild Nordstrand er sådan en strand, hvor de fleste børn når at bygge flere slotte end Christian den Fjerde.

Det er en af de strande, der kan det meste: Fin sandbund, børnevenlig, bred sandstrand med ekstra fint sand, flot natur, muligheder for at sætte joller og kajakker i vandet, fugletræk, marsvin og sæler, godt lystfiskeri, kite- og windsurfing, paragliding, drageflyvning ... mulighederne er utallige. Her er samtidig let at komme til med gode stier til gående og cyklende og p-pladser til bilisterne. Tilmed er her god plads, for stranden er bred, og måske tiltrækker nogle af områdets bedre kendte strande flere.

Skal der endelig være en slange i paradiset, må det være, at her ikke er en kiosk, og her er ikke handicapvenlige faciliteter.

Området blev fredet i 1974. Indtil da blev der gravet ral og sten i baglandet. I dag er de fleste ralgrave groet til og blevet voksested for et rigt planteliv, blandt andet sjældne orkideer som purpur-gøgeurt og skovgøgeurt. De blomstrer i den tidlige sommer og må under ingen omstændigheder plukkes.


ParkeringToiletterDrikkevandBørnevenligBadningMiddeldybt vandFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitetGeologiCamping
  • Område: Nordkysten
  • Koordinater:
    56°31'58.29"N 10°48'39.43"E
    (56.5329 10.811)
  • Nordvendt sandstrand
  • P-pladser
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 212
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Søstjerne (alm.)

Søstjerne (alm.)

Den Almindelige Søstjerne er et smukt, men grådigt rovdyr, som vrister blåmuslingeskaller fra hinanden med armene. Når skallen er åbnet, krænger søstjernen sin mave ind i byttet og fortærer det. Søstjernen bliver op til 50 cm.

Læs mere

Sandorm

Sandorm

Selvom sandormen findes i imponerende mængder i de danske farvande, ses den sjældent. Nedgravet 10-20 cm nede i sandbunden lever sandormen af at filtrere sandet for organisk materiale. Kun ekskrementhobene afslører, hvor dyrene er.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden