Danmarks Strandguide - Djursland


Grenaa Sydstrand

Jyllands bedste strand?

Det er en af Danmarks allerbedste badestrande med livredder, masser af udfoldelsesmuligheder og tæt på Grenaa. Her kan man sagtens bruge hele dagen.
Vis mere information

Nogle sværger til Hvide Sande, andre til Skagen, men Grenaa Sydstrand blev i 2006 kåret til Jyllands bedste strand og Danmarks næstbedste efter Dueodde på Bornholm. Kåringen skyldtes blandt andet det fine sand, de mange faciliteter, den lette adgang og trygheden.

Nu er det forskelligt, hvad strandgæster lægger vægt på, men sikkert er det, at Grenaa Sydstrand har meget at tilbyde, og i sommersæsonen er den også meget populær og velbesøgt. Her er alle faciliteter, og der er mulighed for stort set alle former for friluftsliv, der knytter sig til kysten.

Windsurfere og kitesurfere har også fine forhold, men i den travleste del af sommeren holder de fleste sig helst væk – det er svært at udfolde sig frit, når det vrimler med badende i alle størrelser. Men det er faktisk muligt at få det hele lidt for sig selv, også i skolernes sommerferie. Man skal bare gå et par kilometer mod syd, så plejer der at være plads. Det er også her, man kan tillade sig at bade nøgen, og det er der en del, der gør.

Bag stranden ligger et dejligt naturområde, Fuglsang Hede. Det er et af de steder, hvor man kan være heldig at se en hugorm, for den fredede slange trives i tørre, varme områder med lyng og tuegræs. Hugormene er bange for mennesker, så de flygter, når de hører trin. I det tidlige forår kan man nogle gange overraske dem, mens de stadig er sløve efter vinterdvalen, men lad være med at gå for tæt på. De bider, hvis de føler sig truede, og biddet er giftigt og ofte smertefuldt.

Handicappede har gode faciliteter, blandt andet en udsigtsplads, hvor man kan overskue stranden og det liv, der udfolder sig på varme sommerdage.


ParkeringToiletterDrikkevandBørnevenligBadningMiddeldybt vandNudismeFiskevandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringCamping
  • Område: Østkysten
  • Koordinater:
    56°22'42.24"N 10°54'51.11"E
    (56.3784 10.9142)
  • Østvendt sandstrand
  • P-pladser
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 178
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Hjertemusling (alm.)

Hjertemusling (alm.)

Meget almindelig musling ved de danske kyster. Navnet kommer af de parrede muslingeskallers profil. Muslingen er fødekilde for mange af strandens og de lavvandede kysters fugleliv.

Læs mere

Tobis

Tobis

Den sølvfarvede slanke tobis er et vigtigt bytte for mange dyr. Fisken jages af havørred, hornfisk og torsk samt sæl og marsvin. Tobisen selv er en stimefisk, der holder af at skjule sig i sandbunden, når ikke den selv jager vandlopper.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden