Danmarks Strandguide - Djursland


Følle Strand

Familievenlig favorit

På Følle Strand kan familien godt tilbringe en hel dag. Her er alle faciliteter, også en kiosk med det mest nødvendige. Stranden er med sin sandbund og lave og lune vand meget børnevenlig, men den er også samlingssted for de lokale unge på gode sommerdage.
Vis mere information

Den var aldrig gået i dag, men tilbage i 50’erne og 60’erne var der meget færre begrænsninger på, hvor man kunne bygge et sommerhus. Og derfor ligger sommerhusene ved Følle Strand ofte med grunde helt ned til vandet.

Det ændrer nu ikke på, at man har lov til at færdes på selve stranden. Store dele af den er desuden offentlig med gode faciliteter, blandt andet legeplads, bænke og toiletter, og den er da også den foretrukne strand for Røndes indbyggere. Vandet er lavt, stranden vender mod syd, så det er et godt badested også tidligt på sæsonen, og fra Rønde kan den nås på cykel. Men ellers er her gode parkeringsforhold. En række stenmoler er lagt ud, fordi de skal holde på sandet. Men de giver også plads til flere tangarter, som skaber levemuligheder for mange krebsdyr og småfisk.

Svømmer man lidt længere ud, kommer man ud til ålegræsset, og har man dykkerbriller og måske snorkel, kan man være heldig at se ålekvabberne. De ligner ål, og de smager i øvrigt glimrende. I modsætning til de fleste andre fisk, lægger hunnen ikke æg, men føder levende unger; mellem 200 og 400 i et kuld levende ålekvabbeunger.

I det hele taget er området ved Følle Strand et glimrende spisekammer. Det er et sjovt sted at gå på muslingejagt. Her findes den kendte blåmusling, men her er også hjertemuslinger, knivmuslinger og sandmuslinger. Sandmuslingen er kommet hertil fra det nordøstlige Amerika i den tidlige middelalder. Hvordan vides ikke med sikkerhed, men måske har vikingerne bragt den med tilbage. I USA er den hovedingrediensen i skaldyrssuppen chowder.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskBørnevenligBadningMiddeldybt vandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfing
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°17'43.98"N 10°25'56.12"E
    (56.2956 10.4323)
  • Bynær sydvendt sandstrand
  • Mod øst stor P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 41
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Hugorm

Hugorm

Hugormen er Danmarks eneste giftige slange og trives i tørre egne med gode skjul. Den er let at kende på sine zig-zag mønstre, men kan også være ensartet brun og sort. Modsat snogen har hugormen ikke gule nakkepletter.

Læs mere

Hybenrose

Hybenrose

Hybenrose, eller Rynket rose som den også kaldes, er en smuk strandplante, men desværre på listen over landskabsukrudt. Planten er indslæbt til Danmark, hvor den på strande og klitter udkonkurrerer naturligt hjemmehørende plantearter.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden