Danmarks Strandguide - Djursland


Rolsøgaard

Fred, fisk og et glemt kapel

Her er et rigtig dejligt sted at nyde sin medbragte frokost med skøn udsigt og fuglesang. Her er lunt til en soppetur allerede tidligt på året, og lystfiskere har gode muligheder.
Vis mere information

Selv i et turistområde som Djursland findes der masser af hemmelige steder. Kysten ved Rolsøgaard er en af dem.

Den har ellers meget at byde på. Fred og stemning for det første. En af de første rigtige forårsdage er det skønt bare at tage frokosten med, læne sig tilbage og nyde solen, duften af det første græs og lyden af lærkesang. Slår man øjnene op, er der udsigt til solglimtende vige, bakker og næs og tårnet på Vrinners Kirke. Vandet er allerede tidligt på året varmt nok til en soppetur.

Vejen hertil er smuk, uanset om man er til lands eller til vands. På landjorden er en cykel ideel, til søs er Rolsøgaard en populær ankerplads, og Dansk Sejlunion har lagt turbøjer ud ved Rolsøgaard og i den sydlige del af Knebel Vig. Også havkajakfolket har fine muligheder.

Knebel Vig myldrer med liv. Her er blåmuslinger, krabber, rejer og andre krebsdyr, og det trækker selvfølgelig fisk til. Derfor er området omkring Rolsøgaard også meget populært blandt lystfiskere, ikke mindst om vinteren. Brug waders, og gå forsigtigt. Her kan være glatte sten på nogle stræk.

Lidt nord for herregården, der har givet området navn, ligger Rolsø Kapel. Det er våbenhuset fra en gammel kirke, som blev revet ned, da herremanden på Rolsøgaard nedlagde landsbyen Rolsø. I dag er det stemningsmættede sted ukendt for de fleste, men kapellet er stadig i brug, hvad en række nyere gravstene på kirkegården vidner om.


Lavt vandFiskevandHavkajakVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°13'43.45"N 10°27'58.59"E
    (56.2287 10.4663)
  • Sydvestvendt fjordstrand
  • Lille privat P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 57
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Brandmand

Brandmand

Rød brandmand er den største gople i de danske farvande. Den måler op til ca. 50 cm i diameter, med et slæb af flere meter lange næsten usynlige tråde med giftige nældeceller. Brandmanden træffes ofte nær kysten i fralandsvind.

Læs mere

Hybenrose

Hybenrose

Hybenrose, eller Rynket rose som den også kaldes, er en smuk strandplante, men desværre på listen over landskabsukrudt. Planten er indslæbt til Danmark, hvor den på strande og klitter udkonkurrerer naturligt hjemmehørende plantearter.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden