Danmarks Strandguide - Djursland


Skødshoved Havn og sydstrand

Legeplads for alle

Livlig strand, en af Molslandets favoritter, med havneliv, lystsejlere, wind- og kitesurfere og et klassisk bademiljø. Her gode faciliteter og nemt at parkere.
Vis mere information

I sommerhalvåret er Skødshoved travl. Den korte afstand over vandet betyder, at selve havnen er et yndet udflugtsmål for det aarhusianske sejlsportsfolk. Samtidig er Skødshoved en af Molslandets bedste badestrande, og badegæsterne strømmer til fra store dele af omegnen.

Stort set alle vil kunne finde noget at foretage sig her. Windsurfere og kitesurfere indtager området, når vinden er i det rigtige hjørne – det vil især sige, at den kommer fra vestlige retninger. Lystfiskerne kan fiske det meste af året. Sejlerne har en moderne og hyggelig havn, her er slæbested til joller og andre småbåde, her kan snorkles, og selve sandstranden er bred og lun og har blåt flag. Det er ikke svært at få en badedag til at gå her.

Skødshoved er et af Djurslands helt klassiske badesteder. De første badegæster begyndte for alvor at komme i 30’erne, men allerede nogle årtier før var Skødshoved blevet et vigtigt stop for de mange paketskibe, der i begyndelsen af 1900-tallet sejlede på kryds og tværs i området og medbragte alt fra tobenede passagerer til korn, kartofler, gødning og grise. Senere kom dampskibene til og derefter de såkaldte Mira-både, der fragtede badegæsterne fra Aarhus ud på landet til det eksotiske Mols.

I dag er det ene af områdets gamle badehoteller blevet feriekoloni, men Skødshoved Badehotel er genopstået som restaurant og sommercafé ved siden af det gamle pakhus fra paketskibsssejladsens svundne tid.

Også sommerruterne over vandet til Aarhus forsøges med jævne mellemrum genoplivet. Færgesejlads mellem Aarhus, Skødshoved og Mårup på Samsø kan binde Århusbugten sammen.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskHandicapvenligBørnevenligBadningMiddeldybt vandFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringShelter
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°10'49.62"N 10°22'28.30"E
    (56.1804 10.3745)
  • Vestvendt havn og sandstrand
  • P-plads på havnen
  • Privat havn
  • Side i bogen: 70
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Hybenrose

Hybenrose

Hybenrose, eller Rynket rose som den også kaldes, er en smuk strandplante, men desværre på listen over landskabsukrudt. Planten er indslæbt til Danmark, hvor den på strande og klitter udkonkurrerer naturligt hjemmehørende plantearter.

Læs mere

Hugorm

Hugorm

Hugormen er Danmarks eneste giftige slange og trives i tørre egne med gode skjul. Den er let at kende på sine zig-zag mønstre, men kan også være ensartet brun og sort. Modsat snogen har hugormen ikke gule nakkepletter.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden