Danmarks Strandguide - Djursland


Sletterhage Strand

Tag et smut på stranden

Fantastisk fiskevand, gode sten at slå smut med, storslåede udsigter og vand så klart, at danmarksmesterskaberne i undervandsfotografering ofte holdes her. Sletterhage Strand er et godt udflugtsmål på alle årstider.
Vis mere information

Ikke så langt fra Sletterhage Fyr hvor der er travlt med mange gæster det meste af året, ligger Sletterhage Strand lidt mere uforstyrret. Det er også sikrere at gå i vandet her, og selv om stranden er stenet, er den et besøg værd, for den ligger så usædvanligt flot. Turen dertil giver panoramaudsigter, som er uden lige, hvad enten man er på cykel, til fods eller i bil.

De færreste kan stå for fristelsen til at begynde at lede efter gode smutsten her, og ofte går der bare få minutter, før den store konkurrence er i gang. I vestenvind kan det være svært – så bliver bølgerne høje, og stedet kan virke nærmest barsk. Men en rolig dag med blankere vand er det en rigtig smutkastestrand.

Under overfladen findes noget af Danmarks absolut klareste havvand, og af samme årsag har DM i undervandsfotografering ofte været holdt netop her. Der er tangskove at studere, og fiskene kan komme ganske tæt på kysten. Det samme gør marsvin ganske tit. De høje skrænter frister paragliderne, og det er også et udmærket sted at sætte en jolle eller en kajak i vandet, lige som sejlerfolket kan ankre op for en kortere bemærkning.

Lystfiskerne er på jagt efter både torsk, store fladfisk, havørred og hornfisk i området. Man skal sjældent kaste så langt ud, før man er ude ved fiskene, for her bliver ret hurtigt dybt. Bunden er blandet stenrev, sandslette, tang og ålegræs. Forår og efterår bliver hele kysten omkring Sletterhage mål for ivrige fuglekiggere, for en af de store trækruter går hen over sydspidsen af Helgenæs. Det er særligt småfugle og rovfugle, der trækker hen over her.


ParkeringBadningDybt vandFiskevandSnorklingHavkajakParaglidingVandringFuglelokalitetGeologi
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56° 6'22.17"N 10°30'16.99"E
    (56.1062 10.5047)
  • Vestvendt stenstrand
  • Lille P-areal modsat stranden
  • Privat strand
  • Side i bogen: 89
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Brandmand

Brandmand

Rød brandmand er den største gople i de danske farvande. Den måler op til ca. 50 cm i diameter, med et slæb af flere meter lange næsten usynlige tråde med giftige nældeceller. Brandmanden træffes ofte nær kysten i fralandsvind.

Læs mere

Strandkål

Strandkål

Strandkålen er en velsmagende kålplante, både for kålsommerfugle, hvis larver æder blade og blomsterknopper, men også for mennesker, som kan koge bladstilkene som grøntsager. I England dyrkes strandkålen i haver, i Danmark vokser den vildt på stenede strande.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden