Danmarks Strandguide - Djursland


Fjellerup Strand

Børnenes badeland

Blå flag, alle faciliteter, sommerliv, iskiosker – Fjellerup er en af Djurslands mest populære badestrande og meget børnevenlig.
Vis mere information

Der er flere børnevenlige strande på Djursland, men ikke mange på højde med Fjellerup Strand. Her er brede sandklitter, og ude i vandet sikrer revle på revle lavt vand langt ud. Næsten fire kilometer er stranden fra det fredede naturområde Havbakkerne i øst tæt ved Bønnerup Havn til Vestre Klitvej i vest. Det meste af strækningen er der fin sandbund. Kun ved den blå flag station ved Fjellerup Naturcenter er der flere sten og et stenrev ude i vandet.

Samtidig er her alle faciliteter – fra toiletter og iskiosk til handicapegnet rampe, blåt flag og flere p-pladser. Det er et rigtigt badeland for de yngste, og Fjellerup Strand er da også vældig populær, ikke mindst fordi der bag stranden ligger et stort sommerhusområde. I selve Fjellerup er der et typisk badebymiljø med minigolf, restauranter, glaspusteri osv.

Naturen er stor på alle tider af året, og der kan være sus og brus over stranden en efterårsdag med strid kuling. Her er også nok at se på, hvis man holder snuden vendt mod stranden, for der skyller meget i land, hvad enten det er skallerne af konksnegle, søstjerner, sære tangplanter, østers eller taskekrabber. Kigger man ud på vandet, er her ikke sjældent sæler og marsvin, lige som et stort antal vade- og havfugle holder til ved stranden. Vil man vide noget mere om det hele, er Fjellerup Strand Naturcenter ved blå flag-stationen et godt valg. Her er udstillinger og ofte aktiviteter med naturvejleder.

Har man båd med, er der et slæbested, men det kræver en firhjulstrækker. Stranden er fin til havkajak og windsurfing. Kitesurfere er her sommetider, men de har bedre lokaliteter mange andre steder.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskHandicapvenligBørnevenligBadningBadebroLavt vandFiskevandSlæbestedSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandring
  • Område: Nordkysten
  • Koordinater:
    56°31'8.36"N 10°36'0.85"E
    (56.519 10.6002)
  • Nordvendt sand- og stenstrand
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 218
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Fjæsing

Fjæsing

Danmarks eneste giftige fisk, Fjæsingen søger om sommeren fra dybderne mod kysten, hvor den jager tobis. Det meste af dagen skjuler den sig i sandbunden, hvorfor badende kan stikke sig på fiskens giftige rygfinner og gællelåg.

Læs mere

Konk

Konk

Konksneglen er almindelig i de danske farvande, hvor den kryber rundt på havbunden i søgen efter ådsler og også gerne angriber levende fisk i fiskegarn. Konken kaldes også i daglig tale for konkylie og findes tit opskyllet på stranden.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden