Danmarks Strandguide - Djursland


Dejret Strand

Fredelig strand i fed muld

En fredelig og hyggelig tur- og soppestrand, som man kommer til gennem landsbyen Dejret, hvor man stadig kan fornemme, hvordan livet har været på landet førhen. Stranden besøges bedst på cykel eller til fods.
Vis mere information

Fortiden er levende overalt på Djursland. Men få steder er bondesamfundet, som det tog sig ud i århundreder, så nærværende som i landsbyen Dejret. Her ligger gårdene stadig i et lille, tæt net af gader og gyder højt oppe over noget af den fedeste muld på Mols. Meget lidt bryder udsigten. Der er frit kig viden om over de dyrkede marker.

Landsbyen skal man igennem, når man skal til den fredelige Dejret Bystrand. Lad bilen stå, her skal man færdes til cykel og til fods, og så går turen til stranden ad Skårhavevej og derefter en markvej. På gamle kort kan man se, at Skårhavevej har været ret bred, og det har nok været her, at landsbyens indbyggere har drevet dyr til og fra græsning på strandengene.

Man kan også vælge at tage ned til stranden ved vejen Fyrreklinten. Den ligger ved sommerhusområdet Dejret Strand, som nyder godt af den storslåede udsigt hen over Aarhusbugten. En fyrreskov og skrænter sørger for læ, og man kan komme ned til stranden ad Anton Jeppesens Sti. Der er flere stier og bænke, hvor man kan nyde synet af Molslandets fligede kyst med fine kig til det nordlige Aarhus.

Selve stranden er især en gave til den, der søger fred og ro. Her er lavvandet og lidt stenet, og de fleste badegæster foretrækker Skødshoved Strand ikke så langt derfra. Det betyder plads og fred til at nyde naturen, som byder på strandenge, rørskov og et mylder af strandfugle. De tager godt for sig af det spisekammer, som stranden er ved lavvande, når sandorm, muslinger og andre lækkerbiskener dukker frem som et kæmpe tag-selv-bord.


BadningLavt vandVandringFuglelokalitet
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°12'15.36"N 10°23'17.68"E
    (56.2043 10.3882)
  • Nordvestvendt sten- og sandstrand
  • Ingen P-plads
  • Privat strand
  • Side i bogen: 67
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Molsruten

Molsruten

Vandreruten Grenaa - Århus er ca. 80 km lang og forløber langs kysten og gennem Mols. På en del af strækket deler Molsruten forløb med Nordsøstien. På www.dvl.dk kan du hente mere viden.

Læs mere

Strandkrabbe

Strandkrabbe

Strandkrabben er den mest almindelige krabbe i danske farvande. Man finder den på sten- og sandbund, i havne og alge- og ålegræsbevoksninger på det lave vand. Nedgravet i havbunden afventer den sit bytte og er næsten altædende.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden