Danmarks Strandguide - Djursland


Femmøller Strand

Badeliv med klasse

Lunt vand tidligt på sæsonen, blåt flag og nem at komme til både i bil, til fods, på cykel og i bus. Femmøller Strand er et af de klassiske badesteder og er et godt udgangspunkt for ture op i Mols Bjerge.
Vis mere information

Femmøller Strand er et af Danmarks klassiske badeområder, og badeturismen begyndte tidligt her. Først og fremmest kom datidens pæne borgerskab som sommergæster på grund af den fantastiske natur.

Stranden ligger ved foden af Mols Bjerge, og områdets første badehotel var den bygning, der i dag rummer Femmøller Efterskole oppe i selve Femmøller. Her kunne turisterne så nyde havbadet og være tæt på herligheder som ”Den Italienske Sti” – en klassisk og overkommelig bjergvandring, der stadig er populær.

Selve stranden er en fin og børnevenlig familiestrand med alle faciliteter, inklusive blåt flag, og der er god plads til strandlivet. Her er som regel også læ, fordi stranden vender mod syd. Den mere aktive kan i stedet gå en tur – der er frit valg mellem skov, strand og tørre bakker – eller snorkle. Også uden for badesæsonen gør de flotte omgivelser Femmøller Strand til en oplevelse.

Når man er her, kan man ikke undgå at lægge mærke til hotellet og gourmetrestauranten Molskroen, der med sit bindingsværk og store tegltag er et vartegn for området. Hotellet er i 1920’erne tegnet som badehotel af arkitekt Egil Fischer, der havde store udviklingsplaner for hele Femmøller Strand.

Mange af dem blev til virkelighed. Og hans tanker om at sikre ordentligt byggeri med god plads til naturen kom til at danne skole for mange sommerhusområder siden. Han ligger begravet i naturparken, der også er en del af den helhedsplan, han lavede for området.


ParkeringToiletterDrikkevandKioskBørnevenligBadningMiddeldybt vandFiskevandSnorklingHavkajakWindsurfingKitesurfingVandring
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56°13'39.33"N 10°36'17.17"E
    (56.2276 10.6048)
  • Sydøstvendt sandstrand
  • P-plads
  • Offentlig strand
  • Side i bogen: 116
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Havørred

Havørred

Havørreden træffes overalt langs Danmarks kyster og lever både i salt og ferskvand. Om vinteren gyder fisken i åer og bække, mens sommeren tilbringes ude på de åbne og salte kyster, hvor den æder store mængder sild, tobis og rejer.

Læs mere

Ålegræs

Ålegræs

Ålegræs, eller Bændeltang som den også kaldes, har intet med tang at gøre, men er den eneste blomsterplante i de danske farvande med rødder, stængel og blade. Ålegræsbælter er et yndet levested for mange småfisk, snegle, muslinger og krebsdyr.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden