Danmarks Strandguide - Djursland


Klokkegrund, Øreflak og Øreflippen

Skabt af bølger

Her er fart på, når vinden suser, for herude er man væk fra de mere beskyttede kyster ind mod Ebeltoft Vig. Stranden er flot og et godt badested for den øvede, der vil have det lidt for sig selv.
Vis mere information

Ind mod Ebeltoft Vig er vandet de fleste steder roligt. Kun i stormvejr kommer der rigtig sus over feltet, og selv da bremser den store Ahl Hage de fleste udskejelser.

Den halvø, som Ebeltoft ligger på, hedder Hasnæs. Og når man runder den sydlige pynt ved Øer, Hassenør, kommer der anderledes fart over feltet. Her går bølgerne højt en stor del af året, og skal strandturen sørge for en solid udluftning, er Klokkegrund, Øreflak og Øreflippen det helt rigtige sted.

Stranden består mest af sten, for bølgerne er store nok til at skylle selv halvstore sten op på kysten. De har beskyttet landet bagved som en naturlig vold, men den er ved at blive brudt ned, og sommerhusejerne i baglandet frygter, at de bliver udsat for hyppigere oversvømmelser fremover. Det skyldes blandt andet, at der tidligere er blevet gravet ral i området, og de beskyttende stenvolde synker nu ned i hullerne fra den tid.

Det er bestemt ikke en børnevenlig badestrand, for strømmen er stærk, og her bliver hurtigt dybt. Men en varm sommerdag er her nu dejligt at tage en dukkert, og der er den fineste sandbund, selv om man nogle steder skal over et stenbælte for at komme ud til den.

Sæler og marsvin runder tit pynten, og i fuglenes trækperiode kan der være mange tusinde fugle i luften på én gang. I forsommeren synger nattergalene i krattet, gøgen kukker, lærken kvidrer – og lige så barsk her kan være en blæsende dag, lige så idyllisk kan stedet virke, når morgensolen rammer Hjelm ude i Kattegat en af de sjældne dage med havblik.


ParkeringBadningDybt vandFiskevandHavkajakWindsurfingKitesurfingVandringFuglelokalitetGeologi
  • Område: Sydkysten
  • Koordinater:
    56° 8'26.63"N 10°41'56.18"E
    (56.1407 10.6989)
  • Sydvendt sten- og sandstrand
  • P-pladser ved Øreflak og Gåsehagevej
  • Offentlige og private strande
  • Side i bogen: 147
Minikort af Djursland/Anholt

Uddrag fra Feltguiden

Slåen

Slåen

Slåen er en hårdføre og stiv busk som danner tætte krat langs åbne vindomsuste kystskrænter med højt kalkindhold. Planten sætter rodskud efter beskæring, og derfor svær at fjerne. Den bitre frugt ændrer smag efter frost og god i kryddersnaps.

Læs mere

Forstenet søpindsvin

Forstenet søpindsvin

Forstenede søpindsvin er almindelige langs de danske kyster, og består af flint som igennem millioner af år er udfældet inde i pindsvinets kalkskal. Forstenede søpindsvin kaldes også for tordensten i gammel overtro.

Læs mere

Klik her for at se flere strand-fakta fra Feltguiden